top of page

Neden Dengesizlik Yönetimi İçin Alternatifler Geliştirmeliyiz?



Dengesizlik için santrallerin ve tüketicilerin başvurduğu ilk yöntem dengeden sorumlu grup (DSG) bünyesine girmek olmaktadır.


DSG ile yönetilen dengesizliği incelediğimizde, bu yöntemin tek başına yeterli olmadığı ve sektör paydaşlarının cezalar ile karşılaşmaya devam ettiğini görmekteyiz. Bu durum özellikle dengesizliğe en çok dikkat etmesi gereken yenilenebilir enerji santrallerinde yaşanıyor.

Dengesizlik yönetimi için tek bir çözümden daha fazlası gerekli. Zira Türkiye’nin enerji karışımında değişken üretime sahip yenilenebilir enerjinin payı arttıkça dengesizlik sorunu büyüyecektir.


Energy Pool’un enerji dengesizliği yönetimi alternatifleri geliştirmesinin başlıca nedeni de bu.

Yenilenebilir enerji santralleri için doğru yapılan enerji planlanması ile gün içinde enerji piyasalarında yapılabilecek aksiyonlar ile dengesizlikten kurtulabilir veya olası en düşük seviyelere indirebilirsiniz.


Energy Pool olarak DSG'ye bir alternatif sunarak dengesizlik cezaları için optimizasyon gerçekleştiriyoruz. Tüketim/üretim analizleri, enerji üretim/tüketim planlanması, anlık enerji izleme ve 24/7 piyasa operasyonu ile dengesizlik cezalarını minimuma indirmek her türden üretim santrali ve tüketici için mümkün.


bottom of page